Tıp eğitiminde örnek projeler  

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan eğitimde yenilenme çalışmalarını anlattı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar da öncü uygulamalarla tüm Türkiye'ye örnek olacaklarını söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk Konferans Salonu'nda yapılan Akademik Genel Kurul Toplantısı'na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Neval Boztuğ, Prof. Dr. Levent Sarıkcıoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

ÖĞRENCİLERE VE HALKA KATKI
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Tıp Fakültesi ile başlayan eğitimde yenilenme çalışmalarının kendisini çok heyecanlandırdığını vurguladı. Pandemi döneminin dijitalleşmeyi hızlandırdığını belirten Prof. Dr. Murat Turhan, 'Öğrenme kaynaklarına ulaşmak çağımızda çok kolaylaştı. Artık birçok öğrenme kaynağı var. Ancak bu kez de bilgi kaynağının doğru, güvenilir ve güncel olmasının önemi artıyor. Bu nedenle biz de öğrencilerimiz için kendi kaynaklarımızı üreteceğiz. Hocalarımızın hazırladığı ders notları ile birleştirerek Akdeniz Tıp Eğitiminin kitabını oluşturmak istiyoruz. Ters Yüz Eğitim Modelinde öğrencilerimize kahoot yöntemi ile farklı içerikler hazırlayacağız. Yine Ters Yüz Eğitim Modeli için oluşturduğumuz stüdyoda öğretim üyelerimizle topluma katkı sağlayacak çeşitli içeriklerle video çekip tüm halkımızla paylaşacağız. Şu an hedeflerimizin yüzde 50'sindeyiz.' diye konuştu. Eğitimde yenilenme çalışmalarında Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın büyük desteği olduğunun altını çizen Prof. Dr. Murat Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar başta olmak üzere tüm öğretim üyelerine emekleri için teşekkür etti.
DEVLET ÜNİVERSİTELERİ İÇİNDE 10. SIRADA
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar yaptığı sunumda mevcut durum, öğrenci sayıları, başarı durumları, sınavlar, güncel eğitim modelleri ve gelecek planlarından bahsetti. Mevcut durum ile ilgili istatistikleri paylaşan Dekan Gürpınar, 'Üniversiteye giriş sınavında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi devlet üniversiteleri içinde Ankara İstanbul İzmir'den sonra ilk gelen fakülteyiz. Devlet üniversiteleri arasında onuncu sıradayız. Hedefimiz önümüzdeki senelerde fakültemizi daha da yukarıya çıkarmak.' dedi.  Türkiye'de bir ilk olarak yaptıkları TUS uygulamasının çok yankı uyandırdığından bahseden Prof. Dr. Gürpınar, TUS başarısında da devlet üniversiteleri arasında 10. sırada olduklarını ifade ederek öğrencileri Ulusal Çekirdek Eğitim programına uyumlu sorularla yapılan TUS sınavına hazırlamanın ve TUS başarısını artırmanın gelen öğrenci kalitesini de artırdığını söyledi.

YENİ BİR SINAV MODELİ
Yeni bir sınav modelini daha hayata geçirdiklerini açıklayan Dekan Gürpınar, ulusal tıp eğitim standartlarında bir sınav olan Gelişim Sınavını yapacaklarını söyleyerek şu an Türkiye'de sadece 4 tıp fakültesinin yaptığını ve beşinci olacaklarını ifade etti. Dekan Gürpınar Mayıs ayında ilkini yapacakları Gelişim Sınavının öğrenciye güçlü ve geliştirilmesi gereken yanları hakkında fikir veren ve tüm tıp fakültesi öğrencilerinin aynı zamanda katıldığı sınav olduğunu söyledi.

TERS YÜZ EĞİTİM MODELİ
Bu yıl başladıkları uygulama olan Ters Yüz Eğitim modelinden bahseden Dekan Gürpınar dünyada giderek artan bu modeli Türkiye'de tam anlamıyla yapan ilk olarak Tıp Fakültesi olduklarını söyledi. Modelin detaylarından bahseden Dekan Gürpınar, bu modelle öğrencilerin online eğitim kaynaklarını kullanması, öğrenme sorumluluğunu geliştirmesi, toplumda sık görülen konuları daha detaylı, tartışarak öğrenmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Dekan Gürpınar 'Bu sistemde ders videolarını öğrenciler istediği kadar izleyebiliyor. Konu ile ilgili okuma-çalışma materyallerini inceliyorlar. Öğrenciye belirli bir çalışma zamanı tanınıyor, son olarak ilgili olguyu hasta üzerinden tartışma oturumu ile dersin pekişmesini sağlıyoruz.'  dedi. Dekan Gürpınar, Semptoma Dayalı Tıp Eğitimi konusunda da çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.
Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşmaların ardından yapılan soru cevap bölümünde Tıp Fakültesi öğretim üyeleri geçilecek yeni eğitim öğretim modelinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
)

Eklenme tarihi :22.09.2022 14:44:31
Son güncelleme : 29.11.2022 10:17:14